Aspergesalade met Aardappel, Ei en Ham


Aspergesalade met aardappel, ei en ham.
Aspergesalade met aardappel, ei en ham.

INGREDIËNTEN:  

 

750 gram witte asperges

750 gram nieuwe aardappels (vastkokend)

4 eieren, hard gekookt

200 gram beenham

3 bosuitjes

3 eetlepels fijne kruiden (bv basilicum, bieslook, dille, kervel en peterselie)

100 ml crème fraîche

2 theelepels mosterd

1 citroen

Peper en zout 


BEREIDING

Schil de asperges met een dunschiller, snijd de houtachtige onderkanten eraf. Bewaar de schillen en de onderkanten, hier kun je een heerlijke aspergebouillon van trekken.

 

Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm, de kopjes apart houden.

 

Schil de aardappels of boen de schil goed schoon, snijd ze in stukjes van ongeveer 2x2 cm.

 

Hak de kruiden fijn en snijd de beenham in reepjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap

uit.

 

Kook de aardappelstukjes, de aspergestukjes en de aspergekopjes in water met wat zout beetgaar (Ongeveer 5-6 minuten). Kook de kopjes apart, die hebben minder lang nodig. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.

 

Pel de eieren en doe ze in een schaal, prak ze met een vork in grove stukken. Voeg de crème fraîche, mosterd en de citroenrasp toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met een paar eetlepels citroensap en peper en zout. Meng de fijne kruiden en de beenham er doorheen en ten slotte de aardappel- en aspergestukjes.

 

Doe de salade in een schaal en garneer met de aspergekopjes. 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Sabine (zondag, 22 april 2018 10:11)

    Bedankt voor het recept, ziet er super uit!